18 persoane au fost reținute de polițiști și introduse în arestul IPJ Suceava, în cursul săptămânii trecute. Cazuri prezentate de Poliția Suceava

IPJ Suceava a anunțat că  în perioada 20 – 26.02.2021 polițiștii suceveni au dispus măsura reținerii și încarcerarea în arestul IPJ Suceava a 18 persoane cercetate în dosare privind fapte de furt, tâlhărie, infracțiuni la viața sexuală, la regimul rutier, fapte cu violență sau distrugeri.

Într-un comunicat transmis pe acest subiect au fost prezentate o parte din cazurile în care s-a dispus reținerea introducerea în arest ale unor suceveni:

              

        

Indivizi din Gulia – Dolhasca, în arest după ce au tâlhărit un bătrân de 81 de ani din Pârteștii de Jos

 

La 20.02.2021, în jurul orei 22:23, lucrătorii Polițiștii Orașului Gura Humorului au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie din comuna Pârteștii de Jos, despre faptul că vecinul acesteia, în vârstă de 81 ani a fost victima unei infractiuni de tâlhărie.

La 20.02.2021, în timp ce bărbatul se afla la domiciliul său din localitatea Pârteștii de Jos, în jurul orei 22:00 s-a trezit in timp ce era lovit.

În  seara de 20 februarie 2021, după orele 21:00 o persoană necunoscută a pătruns în locuința sa prin dislocarea unei ferestre, a răvășit bunurile din încăpere, după care a pătruns în camera unde acesta dormea, l-a lovit o singură dată cu pumnul în zona feței, lăsându-l inconștient, după care i-a sustras o centură tip ”chimir” de pe masă (în care susține că avea actele personale și suma de 2150 lei) și a părăsit locuința prin același loc pe care a intrat.

A fost întocmit un cerc de bănuiți care locuiesc pe raza satelor Pârteștii de Jos și Humoreni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

În continuarea cercetărilor efectuate, au fost obţinute date că autori ai faptei sunt doi bărbați de 28 ani și de 43 ani, ambii din sat Gulia, oraş Dolhasca.

La 25.02.a.c. a fost puse în aplicare mandate de percheziţie, iar cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate mijloace materiale de probă. Totodată, au fost puse în aplicare şi mandate de aducere pentru cei doi la sediul I.P.J. Suceava pentru audieri.

Din cercetări a reieşit faptul că în seara de 20 februarie 2021, cei doi s-au deplasat pe raza satului Deleni cu autoturismul,  iar în apropierea locuinţei victimei bărbatul de 28 de ani a coborât şi a intrat în locuinţa persoanei vătămate, l-a lovit şi i-a sustras chimirul în care acesta avea suma de 2150 lei şi actele personale. După comiterea faptei, autorul s-a deplasat spre locul unde convenise să fie aşteptat de celălalt bărbat cu autoturismul, părăsind zona comiterii faptei – cei doi au împărţit suma de bani sustrasă.

În urma materialului probator administrat, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată” şi sub aspectul comiterii complicităţii la infracțiunea „furt calificat”, precum şi reţinerea acestora pentru o durată de 24 ore, fiind introduşi în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

 

 

Un bucureștean și un craiovean, încătușați pentru înșelăciune, victimă fiind un tânăr din Fălticeni

 

 

La 22.02.2021, orele 04.45, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată de un tânăr de 22 ani,  localnic, despre faptul că în noaptea de 21/22.02.2021, în jurul orelor 04.30, a fost tâlhărit de o persoană necunoscută.

În noaptea de 21/22.02.2021, în jurul orelor 24.00, persoana vătămată s-a întâlnit la locuința sa din Fălticeni cu alți doi tineri și au consumat alcool până în jurul orelor 04.00.

La orele 04.20 – 04.30, la locuință a venit un bărbat care s-a recomandat a fi lucrător de poliție și i-a solicitat acestuia să se întindă pe podea, cu fața în jos, lucru pe care persoana vătămată l-a făcut. În continuare autorul i-a sustras victimei un telefon mobil după care a plecat.

Din activitățile informativ operative desfășurate s-a stabilit că autorul faptei este un tânăr de 20 ani, tot din localitate, acesta fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și intodus în arestul IPJ Suceava.

În baza actelor de cercetare penale efectuate în cadrul unui dosar penal s-a reuşit documentarea activităţii infracţionale a doi bărbați de 31 și 41 de ani cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor  de ,,înşelăciune” și ,,tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.

În dimineaţa zilei de 22.02.2021, două echipe formată din lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cadre S.A.S., au efectuat în cadrul dosarului penal două percheziţii, la domiciliile celor doi situate pe raza municipiului Bucureşti şi respectiv a municipiului Craiova, fiind identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, cartele SIM, stick-uri de memorie. A mai fost ridicată suma de 2.050 lei şi suma de 450 euro.

Totodată au fost emise două mandate de aducere, o persoană fiind condusă la sediul I.P.J. Suceava şi ulterior, după audierea acesteia, s-a dispus reţinerea suspectului de 41 de ani, pentru o durată de 24 ore.

 

 

Individ reținut pentru tentativă de viol și furt, la Gura Humorului

 

La 21.02.2021, ora 01:30, lucrătorii Poliției orașului Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din aceeași localitate, despre faptul că mama sa este în pericol.

La data de 20.02.2021, în jurul orei 19:30, o femeie de 53 ani, tot din localitate, mama apelantei, s-a deplasat la domiciliul unui bărbat din orașul Gura Humorului, pentru a discuta aspecte de interes personal.

La un moment dat, persoana vătămată a rămas singură în dormitorul bărbatului iar în interior a pătruns un tânăr de 32 ani, localnic, care a încercat să abuzeze sexual de aceasta, ocazie cu care a lovit-o.

Într-un moment de neatenție a făptuitorului, victima a reușit să o apeleze pe fiica sa, însă a fost surprinsă de autor, care i-a sustras telefonul din mână.

Fiica persoanei vătămate a sesizat fapta prin apel 112, iar echipajul dirijat la faţa locului a pătruns în interior, după ce persoana vătămată le-a aruncat în prealabil cheile de la ușa apartamentului pe geam. Astfel activitatea infracțională a fost întreruptă.

În apartament a fost identificată persoana vătămată, împreună cu agresorul.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „furt calificat”.

La 21.02.2021, în continuarea cercetărilor a fost începută urmărirea penală față de suspectul sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „furt calificat”, iar ulterior, în baza probelor administrate, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „tentativă la infracțiunea de viol”, în infracțiunea de „viol”.

De asemenea, față de suspectul s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol” și „furt calificat”, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Alte cazuri: doi bărbați reținuți la Vuliva – Frătăuții noi pentru furturi din gospodării; trei tineri din Șcheia încătușați pentru furt de scule din baraca unei firme; un bărbat din Stulpicani reținut pentru  distrugere”, „amenințare”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „violare de domiciliu; doi indivizi din Fîlticeni reținuți pentru tâlhărie; un bărbat din Mihoveni încarcerat pentru incendiere; un bărbat din Suceava introdus în arest pentru ultraj; un bărbat din Dumbrava – Cornu Luncii, reținut pentru distrugere prin incendiere;  un individ din Burdujeni – Aleea Dumbrăvii, încătușat și băgat în arest pentru  „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „lovirea sau alte violenţe” şi cinci infracţiuni de „ameninţare”.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *