Mopan Suceava
Actualitate

19.000 de pachete cu țigări depistate de polițiștii de frontieră într-o mașină abandonată la Brodina și într-o anexă din Laura – Vicovu de Sus

În cursul zilei de vineri, 26 noiembrie a.c. lucrătorii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, au descoperit abandonat pe un drum comunal din localitatea Straja un autoturism. Mașina nu avea plăcuțe de înmatriculare, iar în interiorul ei puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră.

Autoturismul a fost transportat la sediul SPF Brodina, iar în urma inventarierii s-a constatat că în interior se afla cantitatea de 11.880 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 138.996 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de circa 5.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare, se. derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Un alt caz de contrabandă a fost înregistrat tot în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie a.c., în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus. În jurul orei 08.30, polițiștii de frontieră au observat un grup de persoane în timp ce se deplasa pe malul pârăului Laura spre o locuință izolată. Cele patru persoane au reușit să se întoarcă în Ucraina, iar polițiștii de frontieră au descoperit, în anexa unui imobil nelocuit din zonă, mai multe colete cu țigări.

Marfa a fost transportată la sediul SPF Vicov, iar în urma inventarierii s-a constatat că este vorba despre cantitatea de 6.980 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 81.666 lei.

Și în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *