19 amenzi totalizând 58.000 de lei, 280 metri cubi de lemn confiscat de Garda Forestieră Suceava, de la instituirea stării de urgență

 Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel a prezentat măsurile care au fost implementate în scopul prevenirii răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Astfel, pe durata efectuării controalelor angajații Gărzii Forestiere Suceava au luat măsurile necesare atât de protejare a cetățeanului cât și a propriei persoane.

În conformitate cu Ordonanța Militară nr. 7,  Art. 17. Garda Forestieră Suceava, va participa în dispozitivele de ordine publică şi control al circulaţiei pe drumurile publice, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării activităţilor/controalelor specifice pe linie de control silvic. Începând cu data de 06.04.2020 și până la noi prevederi, pe drumurile județului Suceava vor fi instituite puncte fixe de control mixt.

De la instituirea stării de urgență au fost efectuate controale pe drumurile publice şi forestiere pentru identificarea transporturilor ilegale de materiale lemnoase, împreună cu delegații Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, în colaborare și cu structurile silvice autorizate. Au fost constatate abateri grave de la respectarea regimului silvic, aplicându-se 19 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 58.000 lei. S-au confiscat 283 mc material  lemnos, din care 86 mc material lemnos fizic iar 197 mc material lemnos confiscat valoric;

Mihai Gășpărel face mențiunea că angajații Gărzii Forestiere Suceava, în exercitarea atribuțiilor de control, au utilizat sistemul SUMAL, precum și componentele sale, pentru constatarea și probarea ilegalităților în domeniul silvic.

Garda Forestieră Suceava în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, precum și cu Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, va continua patrulările în scopul de a preveni cât și de a combate  delictele silvice, atât pe cuprinsul pădurii cât și pe drumurile publice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.