19 firme din Suceava, 2 din Neamț și una din Harghita, percheziționate într-un dosar vizând licitațiile pentru exploatarea masei lemnoase la Direcția Silvică Suceava

În cursul zilei de 1 iulie a.c., lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – cu sprijinul S.I.C.E. Neamț și S.I.C.E. Harghita – au pus în executare  22 de mandate de percheziție domiciliară fiind vizate 22 de societăți comerciale cu obiect de activitate „prelucrarea și comercializarea materialului lemnos” într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de „deturnarea licitațiilor  publice” și „fals intelectual”, privind pe reprezentanții Direcției Silvice Suceava cu atribuții de verificare a situației datoriilor agenților economici înscriși la preselecțiile pentru participarea la licitațiile organizate în perioada octombrie 2013- iunie 2015 și „fals în declarații”  privind pe agenții economici admiși la preselecțiile desfășurate în vederea participării la licitațiile organizate  de Direcția Silvică Suceava, în aceiași perioadă.

Perchezițiile au fost efectuate  pe raza jud. Suceava ( 19 firme ),  județului Neamț ( 2 firme ) și județul Harghita ( 1 firmă ).

Cu ocazia perchezițiilor mai sus amintite au fost ridicate înscrisuri și documente contabile (fișe conturi furnizori, balanțe analitice/sintetice, precum și alte documente ce au legătură cu cauza și pot constitui mijloace materiale de probă în completare întregului material probator în cauză).

Cercetările sun continuate de către sub supraveghere procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea administrării întregului material probator.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *