20 de metri cubi de lemn transportat ilegal depistați la Bogdănești. Buștenii au fost confiscați iar șoferul amendat

Marți seară, la ora 18:45, polițiști din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, au acționat pentru valorificarea unei  informații din care rezulta că un autocamion era încărcat cu material lemnos, fiind în mișcare pe un drum secundar din localitatea Bogdănești, ocazie cu care au fost constatate următoarele:

Autocamionul era condus de un șofer de 47 ani, din comuna Râșca, care a prezentat pentru control avizul emis din data de 24.12.2018, de către ocolul Silvic Râșca, cantitatea înscrisă în aviz fiind de 16,8 metri cubi lemn rotund rășinos.

Întrucât avizul de însoțire avea valabilitatea expirată, materialul lemnos fiind fără proveniență legală, s-a dispus conducerea autocamionului la Ocolul Silvic Râșca.

S-a solicitat sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava, care în data de 23.01.2019, în urma inventarierii au stabilit că în autocamion se afla cantitatea de 20,33 mc lemn rotund rășinoase.

În cauză s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 20,33 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 3.496,76 lei, în baza procesului verbal de constatare a contravenției silvice din 23.01.2019, precum și sancționarea contravențională a conducătorului auto.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *