20 de permise de conducere reținute de polițiști pe șoselele din județul Suceava de la șoferii băuți la volan, în 3 zile

Pe fondul creșterii numărului de evenimente rutiere pe șoselele din județul Suceava, care s-au dovedit în procent majoritar determinate de consumul de alcool la volan, în perioada 01.11.-03.11.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul acțiunii au fost constatate  22 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 11 pentru alcool și 11 alte cauze.

În cadrul aceleiași acțiuni, au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 22 de permise de conducere, din care 8 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 14 alte cauze.

Iată și exemplele oferite printr-un comunicat de presă de IPJ Suceava:

 

La 01.11.2019, ora 23.35, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Mănăstirea Humorului din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Mănăstirea Humorului. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 02.11.2019, în jurul orei 21.30, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza comunei Pătrăuți, autoturismul care circula pe DN 2 din direcția Dărmănești – Suceava, condus de un bărbat de 25 de ani din județul Botoșani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Putem continua și cu alte evenimente care se circumscriu  unei astfel de tematici, dar care nu au fost incluse în exemplele mai sus evidențiate.

Astfel, la 04.11.2019, ora 00.55, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Vasile Alecsandri din localitate, autoturismul condus de un localnic de 48 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

           

La 04.11.2019, ora 01.30, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia a oprit pentru control pe str. Humorului din comuna Șcheia, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Stroieşti.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

                                  

La 04.11.2019, ora 23.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209G din comuna Brodina, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Șcheia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,06 mg/l alcool în aerul expirat.

Astfel, pentru lipsa portului centurii de siguranță, lipsa documentelor și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G.  nr.195/2002 republicată cu amendă în cuantum de 3.190 lei.      

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *