20 noiembrie, județul Suceava: 134 cazuri noi din 700 persoane testate, 6 suceveni au pierdut lupta cu virusul în ultimele 24 de ore

Instituția prefectului anunță că astăzi, 20.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  9522 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 37 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 26 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 552 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 212 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 72 pacienți sunt în zona tampon și 268 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 212 pacienți diagnosticați Covid-19:

117 prezintă forme medii ale bolii;

17 prezintă forme ușoare,

60 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 10 pacienți sunt ventilați.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 371 paturi libere din care 20 pentru pacienți Covid-19, 225 în sectorul Non-Covid și 126 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt 2 paturi disponibile pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 ventilatoare libere, din care 17 pentru pacienții Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 86 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 376 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 86.

 Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 83702, în ultimele 24 de ore fiind testate 700 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2. 

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Reamintim cetățenilor județului Suceava că toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

            De asemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

         RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

         EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

         RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

         PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

         La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

         La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

        Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *