208 de metri cubi de cherestea fără acte expediați ilegal de la o firmă din Valea Moldovei

IPJ Suceava a anunțat că în data de 26.05.2020, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2018”, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la S.C. Ivanovici S.R.L. cu sediul social în Valea Moldovei, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat cantitatea de 208,14 mc cherestea rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele in aplicațiile specifice.

În cauză s-au aplicat 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 208,14 mc cherestea rășinoase în valoare de 149.652,66 lei.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *