22-23 octombrie 2021, ediția a VIII-a, on-line, a Seminarului Eminescu, organizat de Memorialul Ipotești ˗ Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”

Memorialul Ipotești ˗ Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează, în perioada 22-23 octombrie 2021, ediția a VIII-a, on-line, a Seminarului Eminescu. Ca și în edițiile anterioare, manifestarea din acest an reunește studenți și profesori din mai multe centre universitare:  Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Universitatea Tehnică Cluj/Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Lucrările seminarului debutează pe 22 octombrie, de la ora 10.00, cu o secțiune condusă de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, Memorialul Ipotești / Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, urmată de un Moment Ion Caramitru.  Secțiunea Lecturi în dialog este moderată de  lector univ. dr. Gina Puică, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, textul eminescian propus spre interpretare fiind Mortua est. Ziua a doua a manifestărilor începe și ea sub semnul lecturilor poeziei eminesciene: asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, va modera secțiunea dedicată interpretării critice a textului Despărțire. De la ora 15.00, conf. univ. dr. Ala Sainenco, Memorialul Ipotești, și conf. univ. dr. Margareta Curtescu, de la Muzeul Național de Literatură ,,Mihail Kogălniceanu, Chișinău, coordonează un Moment Eugen Coșeriu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *