Mopan Suceava
Actualitate

2360 de combinezoane de protecție au ajuns la Suceava. Vor fi distribuite Spitalului Județean, spitalelor din Rădăuți și Fălticeni, UPU, ISU, DSP și Ambulanță

Instituția prefectului – Județul Suceava a anunțat că un prim lot de echipamente de protecție a ajuns duminică, 29.03.2020, în județul Suceava, materialele fiind distribuite, prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, către instituțiile care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Astfel cele 2360 combinezoane de protecție, au fost repartizate astfel:

– Spitalul Județean Suceava – 1000 buc

– Inspectoratul pentru Situații de Urgență- 400 buc

– Unitatea Primiri Urgențe – 300 buc

– Serviciul Județean de Ambulanță- 400 buc

– Direcția de Sănătate Publică – 200 buc

– Spitalul Municipal Rădăuți – 30 buc

– Spitalul Municipal Cîmpulung Moldovenesc – 30 buc.

Echipamentele, achiziționate de Guvernul României, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi utilizate de către personalul medical și forțele de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.

Prefectul județului Suceava a solicitat în regim de urgență suplimentarea cu materiale de protecție, medicamente și substanțe biocide pentru unitatea medicală dar și pentru celelalte unități suport, pentru asigurarea protecției cadrelor medicale, pacienților și personalului auxiliar.

De asemenea, pentru asigurarea necesarului de personal medical la nivelul spitalului județean, prefectul județului Suceava a solicitat suplimentarea cu personal medical din cadrul unităților medicale care pot disponibiliza personal, fără a-și prejudicia activitatea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *