24 de cadre medicale de la spitalul din Rădăuți, infectate cu coronavirus. Toți au decis să se interneze în spitalul unde lucrează

Managerul spitalul Municipal „Sfinții doctori Cosma și Damian” din Rădăuți, Traian Andronachi a declarat astăzi pentru publicația noastră că în urma testărilor efectuate, 24 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la infecția cu coronavirus. Testările au fost efectuate vineri și sâmbătă, 16 și 17 mai 2020, pe 132 de angajați din cei 600 ai spitalului.

Angajații depistați pozitiv au fost retrași din circuit și au fost internați azi, 18 mai a.c., la secția de boli infecțioase a spitalului din Rădăuți. Rezultatele au început să sosească încă de astă noapte din jurul orei 3 dimineața și până spre prânz.

Managerul spitalului, Traian Andronachi a apreciat că infectarea ar proveni de la pacienți urgențe medico-cirurgicale, care au fost trimiși de la spitalul din Rădăuți dinspre spitalul județean.  

”Vreau să mulțumesc în mod excepțional colegilor din compartimentul primiri urgențe care ca drept dovadă că și-au făcut treaba în mod destoinic și corect, în acest compartiment avem doar o singură persoană pozitivă care nu este cadru medical”, a declarat managerul Traian Andronachi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *