24 ianuarie, Unirea Principatelor Române, cu Gabriel Cărăbuș, doctor în istorie, directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G.Sbiera”, la Povestea Vorbei, Televiziunea Intermedia

Emisiunea ”Povestea Vorbei”, găzduită de postul regional de Televiziune Intermedia Suceava, moderată de Neculai Roșca, care va fi difuzată începând din această seară, sîmbătă 22 ianuarie,   îl are invitat pe Gabriel Cărăbuș, doctor în istorie, directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”.

O poveste și totodată o lecție de istorie excelentă despre vremurile de la jumătatea secolului al XIX-lea, despre cum și în ce fel s-a folosit oportunitatea istorică, pentru ca românii de la nord și sud de Milcov să se unească într-o singură țară. Unirea Națiunea a făcut-o! proclamau patrioții de atunci.

Dr. Gabriel Cărăbuș oferă detalii istorice referitoare la personalități, fie ele politice sau nu, precum și la evenimentele din acele vremuri, care au pus cărămizi esențiale la soclul pe care s-a construit România, așa cum o știm astăzi.

Programul de difuzare al emisiunii ”Povestea Vorbei” este cel ştiut: sâmbătă ora 20.00; duminică la ora 13.00; marți, ora 12.00; marți, ora 22.00; miercuri, ora 16.10,  vineri, ora 15.00, vineri ora 03.00, dar și pe paginile de facebook ale Televiziunii Intermedia Suceava și a publicației online Suceava smartpress începând cu seara zilei de sâmbătă, când emisiunea este difuzată în premieră.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *