”25 de ore la USV”, concurs studențesc la a VI-a ediție, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în zilele de 5 și 6 decembrie 2019, ediția cu numărul VI a concursului studențesc „25 de ore la USV” (25h@USV). Patru echipe, alcătuite din câte trei studenți, au petrecut împreună 25 de ore în Atriumul corpului E al universității, căutând soluții pentru tema concursului din acest an: aplicații în interiorul autovehiculului pentru ochelari inteligenți cu camere video încorporate. În acest scop, organizatorii au asigurat tuturor echipelor dispozitivele necesare pentru implementarea aplicațiilor. Tema concursului se încadrează în direcția de investigație științifică abordată recent de către Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, privind o „Platformă hibridă de comunicații prin lumină vizibilă și realitate augmentată pentru dezvoltarea de sisteme inteligente de asistență și siguranță activă a autovehiculelor” (21PCCDI/2018). Proiectele echipelor Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost evaluate în dimineața zilei de 6 decembrie de către un juriu condus de către prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici, din partea Universității „Ovidius” din Constanța (Laboratorul de Cercetare în Realitate Virtuală și Augmentată), și alcătuit din Alexandru Nistor, reprezentant al companiei Assist Software, și prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu, din partea universității noastre. În vederea realizării temei propuse de către organizatori, echipele de studenți au imaginat și implementat o varietate de idei, de la aplicații software, folosind algoritmi sofisticați de detecție automată a pietonilor și a semnelor de circulație, la prototipuri electronice complexe, integrând diverși senzori pentru realizarea de noi modele de ochelari inteligenți pentru șoferi. Rezultatele concursului au fost: locul I – echipa alcătuită din studenții Denis-Lucian Copilu, Cătălin Novac și Robert Iacob, locul II – Vlad-Aurelian Muscalu, Claudiu Filip, Florin-George Crîșmariu, locul III – Ilie Alberto Cîrdei, Daniel Polocoșer și Flavius Pintilei, mențiune – Petru-Alexandru Ștefănucă, Andreea Popovici și Adrian-Ovidiu Bardan.

 

Prin tematica sa, concursul 25h@USV încurajează creativitatea studenților în procesul dezvoltării de tehnologii de vârf în domeniul interacțiunii cu sistemele informatice. Concursul duce mai departe tradiția începută în anul 2014, aceea de a forța limitele creativității tehnice studențești prin propunerea de teme relevante pentru direcțiile date de tehnologiile IT de ultimă oră în industria de profil. Din partea organizatorilor, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu consideră acest eveniment ca unul important în contextul actual al specificului competițiilor studențești naționale și internaționale, atât prin tehnologia inovativă adresată în fiecare an, cât și prin modalitatea specifică de implementare a acestuia. Sponsorii concursului din acest an au fost Assist Software, OSF Global Services și Global Design.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.