250.000 de lei de la Primăria Suceava pentru Festivalul Medieval. În perioada 15 – 18 august 2019, Suceava va trăi povești medievale prezentate de 500 de artiști din România, Cehia, Polonia, Italia, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Ucraina

Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” de la Suceava, ajuns la cea de-a XIII ediție, va beneficia, și în acest an de o finanțare de 250.000 lei de la bugetul local sucevean. Evenimentul va avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei, între 15 și 18 august 2019.

Proiectul de hotărâre privind asocierea dintre Municipiul Suceava și Muzeul Bucovinei va fi supus aprobării consilierilor locali municipali suceveni, în ședința ordinară din data de 25 iulie 2019.

Potrivit invitației de parteneriat transmisă de Muzeul Bucovinei către CL Suceava, la festivalul din acest an vor participa un număr de aproximativ 500 artiști profesioniști și amatori, din țară și străinătate, care vor susține câte 50 de spectacole medievale pe zi, pe parcursul a patru zile (15 – 18 august), realizate de artiștii a 35 de trupe participante.

Anul acesta pe lângă trupele din România sunt invitate trupe străine de actori profesioniști și amatori din Cehia, Polonia, Italia, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Ucraina.

Spectacolele se vor desfășura la Cetatea de Scaun a Sucevei și vor cuprinde: dansuri medievale interactive, puneri în scenă a momentelor importante din istoria cetății, turniruri, teatru, muzică medievală, teatru de păpuși, tir cu arcul, lupte medievale, jonglerii, ateliere medievale interactive.

De remarcat că în ultimii ani concurența la Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” de la Suceava a devenit tot mai acerbă, în condițiile în care acest tip de manifestări artistice complexe au prins un tot mai mare avânt și în alte părți ale țării, cu tradiții medievale cel puțin la fel de importante, publicul fiind atras cu spectacole impresionante.

De aceea, această a XIII-a ediție va trebui organizată mai bine decât cele precedente, pentru a păstra în topul festivalurilor medievale din țară pe cel de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *