250 de cazuri covid în evoluție în județ, 45 de localități fără covid. Cazul Grămești, unde în trei zile s-au îmbolnăvit de covid 5 persoane

Astăzi în județul Suceava sunt 250 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 45 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, 7 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 au peste zece cazuri în evoluție. De remarcat faptul că în comuna Grămești, unde la începutul lunii mai nu era nici un caz activ de infectare covid, acum sunt 5, comuna intrând încă de ieri în scenariul galben. A ieșit în schimb din scenariul galben comuna Crucea, astfel încât în continuare avem în județ două localități cu rată a cazurilor active covid  de peste 1,5 la mia de locuitori, Iacobeni și Grămești. Rata infectărilor covid pentru fiecare localitate din județ în parte este prezentată în tabelul următor.

 

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 1 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 413 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 71 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 7 pacienți sunt în zona tampon și 335 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 71 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 1 prezintă forme ușoare;

– 38 prezintă forme medii ale bolii;

– 21 prezintă forme severe;

– 11 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 3 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 471 paturi libere, din care 123 pentru pacienți Covid-19, 327 în sectorul non-Covid și 21 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid, sunt 28 ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienții Covid-19, și 17 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 prezentând forme medii, 1 forme critice), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, 80 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 4 prezintă forme medii, 6 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 2, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 forme ușoare, 12 forme medii și 2 cu forme grave), și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare și 4 prezentând forme medii), și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 36 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 5 pacienți diagnosticați cu Covid-19(1 cu forme ușoare și 4 cu forme medii) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 20 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 115 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 16.

La nivelul județului sunt disponibile 294 de locuri libere Covid și 45 locuri pentru zona tampon.

Total persoane vaccinate la nivelul județului Suceava: 66187, din care 48597 persoane cu rapel.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *