Mopan Suceava
Actualitate

26 ianuarie: bătrână din Siminicea tâlhărită de trei tineri care i-au intrat în casă, cu tricouri pe cap, în jurul orei 22. Femeia era singură în casă.

Polițiștii au acționat cu fermitate și operativitate și au reușit în mai puțin de trei ore de la sesizare să documenteze temeinic activitatea infracțională și în cazul unei fapte de tâlhărie calificată, când o femeie vârstnică a deposedată în propria locuință de o sumă de bani și de un telefon mobil. Deși agresorii au încercat să își ascundă identitatea și fizionomia în timpul săvârșirii infracțiunii și în ciuda elementelor minime pe care le-a putut oferi victima ca urmare a vârstei și traumei suferite, prin metode investigative și criminalistice, polițiștii au reușit în mai puțin de trei ore să îi identifice pe tinerii bănuiți de comiterea faptei și să probeze activitatea infracțională.

La data de 26.01.2024, ora 17.00, un polițist din cadrul Poliției orașului Salcea, a fost sesizat direct de către un bărbat de 34 de ani din Mun. Suceava, jud. Suceava, cu privire la faptul că soacra sa în vârstă de 75 de ani din sat/com. Siminicea, jud. Suceava, a fost victima unei fapte de tâlhărie, comisă de persoane necunoscute în seara de 25.01.2024, în jurul orei 22.00, în timp ce femeia se afla la locuința sa de domiciliul din aceeași localitate.

Polițiștii au constituit o echipă operativă complexă și s-au deplasat imediat la fața locului unde au stabilit faptul că în seara de 25.01.2024, in jurul orei 22.00, în timp ce se afla singură la locuința de domiciliu din sat/com. Siminicea, jud. Suceava, persoana vătămată se afla într-o anexă a gospodăriei, de tip bucătărie de vară, iar la un moment dat la ușă a bătut o persoană necunoscută.

În momentul în care femeia a deschis ușa, un bărbat a forțat deschiderea ușii, a proferat amenințări cu acte de violență, solicitându-i femeii sumele de bani pe care le deține în locuință.  Individul era însoțit de alte două persoane.

După ce au pătruns în imobil prin întrebuințarea de acte de violență, autorii au determinat victima să le înmâneze o poșetă în care persoana vătămată avea suma de 380 de lei. După însușirea sumei de bani, la plecare unul din autori a sustras si telefonul mobil al victimei.

În ziua de 26.01.2024, în jurul orei 16.00, persoana vătămată s-a deplasat pe jos la locuința fiicei sale din aceeași localitate, unde a relatat cele intamplate cu o seara înainte, ginerele informând telefonic șeful de post din cadrul Postului de poliție Siminicea.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233, art. 234, alin. 1, lit. a, c, d și f din Cod penal, iar în urma unor activități investigative, criminalistice și de cercetare penală complexe au reușit identificarea a trei persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv un minor de 14 ani și alți doi tineri de 19 și 27 de ani.

S-a stabilit că la data de 25.01.2024, în jurul orei 22:00, cei trei s-au deplasat la locuința persoanei vătămate la propunerea bărbatului de 27 de ani cu intenția de a o deposeda pe femeie de sumele de bani pe care le avea. Ajunși la locuința persoanei vătămate, cei trei și-au pus pe fețe tricouri pe care le-au legat la spate pentru a-și ascunde fizionomia feței după care au bătut la ușa victimei, au pătruns în imobil unde, sub amenințarea unui cuțit, au determinat persona vătămată să le predea  suma totală de 380 de lei. La plecarea din imobil, bărbatul de 27 ani a luat telefonul victimei pentru ca aceasta să nu poată alarma pe cineva.

Ulterior, cei trei s-au deplasat în zona centrală a comunei Siminicea, au împărțit banii, iar tânărul de 27 de ani s-a deplasat la o unitate hotelieră din municipiul Suceava, unde a și fost identificat de polițiști, fiind reținut și preluat în custodie pentru cercetări. De asemenea, cu operativitate, au fost localizați și reținuți și ceilalți doi tineri pe raza comunei Siminicea.

După administrarea materialului probator, la data de 27.01.2024, față de cei trei tineri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi pernale pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233, art. 234, alin. 1, lit. a, c, d și f din Cod penal, iar față de bărbații de 19 și 27 de ani  s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *