Mopan Suceava
Actualitate

265.000 de lei va costa închirierea nocturnei pentru meciul Foresta – Dinamo din optimile Cupei României, de pe Areni. Suma trebuie votată în Consiliul Local

Joi, săptămâna viitoare, în ședința ordinară de Consiliu Local al municipiului Suceava se va supune votului consilierilor municipali asocierea între municipiul Suceava și Asociația Club Sportiv ”Foresta” Suceava, pentru închirierea instalației de iluminare nocturnă pentru meciul Foresta – Dinamo, care se va desfășura în seara zilei de 30 octombrie a.c., începând cu ora 19.30, pe Stadionul Areni. Conform proiectului de hotărâre, asocierea vizează ”Asigurarea cadrului organizatoric necesar desfășurării meciului de fotbal din Cupa României, dintre echipele Foresta Suceava – Dinamo București”.

Contribuția municipiului Suceava la această asociere constă în alocarea sumei de 265.000 lei, care se va utiliza pentru închirierea nocturnei, instalare și asistență tehnică.

Se arată în proiectul de hotărâre că necesitatea acestuia se datorează în primul rând dorinței de reprezentare a activității sportive pe lan național iar evenimentul facilitează accesul publicului sucevean de toate vârstele la un meci susținut pe teren propriu în lumina reflectoarelor, promovând în acest fel diversitatea, stimulând turismul cultural, creând oportunități de afirmare și dezvoltare pentru tinerii sportivi. Evenimentul sportiv va avea o largă vizibilitate deoarece va fi transmis direct de posturile de televiziune DIGI, TELECOM și LOOK.

În alte discuții purtate pe această temă s-a scos în evidență, inclusiv de către primarul Ion Lungu, inițatorul proiectului de hotărâre că atât clubul Foresta, cât și clubul Dinamo, ar fi preferat să joace partida de pe 30 octombrie pe timp de zi, făcând și solicitări în acest sens la Federația Română de Fotbal. Doar că televiziunile naționale s-au împotrivit unei asemenea variante iar pentru ca meciul din Optimile Cupei României să nu se joace la Botoșani ori, mai rău, pe stadionul oaspeților din București, s-a luat decizia de a extrage din bugetul local suma de 265.000 de lei pentru plata nocturnei. Mai rămâne ca sucevenii microbiști să cumpere bilete, să vină pe stadion, iar jucătorii Forestei să nu dea cu bota în baltă. Fiindcă se cheltuiesc pentru acest spectacol fotbalistic o sumă măricică  din bugetul public al municipiului Suceava și nu știm pe unde vor scoate cămașa în fața contribuabililor dacă nu vor lupta pe teren până la capăt, pentru fiecare bănuț.

Desigur, trebuie mai întâi ca proiectul de hotărâre inițait de primarul Ion Lungu să fie votat de aleșii locali.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *