Administratie

2,7 milioane de lei necesari pentru refacerea Grădiniței ”Dumbrava Minunată” din Suceava. Se speră că banii vor veni din surse europene

În ședința de joi, 20 decembrie 2018 vor fi supuse spre aprobare aleșilor locali ai municipiului Suceava două hotărâri privind proiectul și realizare documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai unor obiective de investiții din cadrul proiectului ”Unitate de învățământ pentru preșcolari în zona centrală a municipiului Suceava”. Este vorba despre grădinița cu program prelungit ”Dumbrava Minunată”, de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea.
Această investiție ar putea beneficia de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.4 ”Investiție în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”.
Dincolo de limbajul de plastic utilizat, în conformitate cu normele stilistice europene, dacă proiectele de hotărâre propuse de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, vor fi votate de consilierii locali, există șansa ca grădinița de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din oraș să se modernizeze și să se extindă. Astfel, de corpul de clădire existent al grădiniței, ridicat în anul 1930, având o stare de degradare gravă spre foarte gravă, fapt care determină necesitatea investiției care va însemna lucrări de consolidare dar și modificarea regimului de înălțime, care va deveni SP+P+1E, extinzându-se astfel capacitatea grădiniței, acum insuficientă dar și asigurarea tuturor necesităților funcționale specifice programului arhitectural de grădiniță.
Valoarea totală a investiții ar urma să fie de 3,71 milioane de lei inclusiv TV A, durata de execuție estimată a lucrărilor fiind de 24 de luni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *