29 august 2019, licitație pentru modernizările de la Piața Mică. Lucrările, în valoare de 10 milioane de lei, ar putea începe anul acesta

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că pe data de 29 august a.c. va fi organizată licitația pentru realizarea lucrărilor de modernizare a Pieței din cartierul George Enescu, Piața Mică. El a spus că va propune în ședința următoare de consiliu local aprobarea alocării sumei de 1 milion de lei dintr-un credit, pentru ca lucrările de proiectare și execuție să demareze chiar în acest an.

El a mai arătat că se poartă în continuare discuții cu un proprietar de teren de lângă Piața Mică, pentru ca, pentru o perioadă, agenții economici și producătorii agricoli să își poată muta activitatea pe terenul acestuia. De altfel, interesat de această oportunitate și până la finalizarea discuțiilor la nivel de primărie, acel proprietar a înmânat deja micilor patroni din Piața Mică oferte cu oportunități de închiriere și chiar de cumpărare a unor suprafețe de teren riverane corpului compact al Pieței publice din cartierul George Enescu. Așa că primăria ar cam trebui să se grăbească în negocierile cu proprietarul terenului defunctei fabrici de tricotaje Zimbru.

În luna iulie a acestui an  în Consiliul  Local municipal sucevean au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru investiția de la Piața Mică, în valoare de peste 10 milioane de lei și care va fi terminată în 24 de luni de la semnarea ordinului de execuție a lucrării. Aceasta va cuprinde și o parcare subterană cu 59 de locuri dar și spații comerciale închise ce urmează a fi închiriate. În noua piață va fi căldură iarna dar și răcoare vara, dă asigurări municipalitatea.

După modernizare, vor dispărea tarabele din laterala Pieței, unde se vând acum baterii, alte mici scule electrice sau mecanice,  șlapi, lenjerie, curele, portofele, etc.

Ion Lungu a declarat anterior că municipalitatea va închiria un teren privat pentru a se asigura o funcționare temporară pentru comercianții care își desfășoară activitatea în zonă în perioada în care incinta va intra în organizare de șantier. Cât privește pe cei care au magazine, roată împrejurul Pieței, primarul a explicat că aceștia sunt parteneri în proiec: ”În suma totală de 10 milioane de lei, cu 15% suntem în parteneriat cu acei privați. Au fost incluși în proiectul nostru iar fiecare vine cu cotă parte la Primărie. 15% din suma pe care am spus-o trebuie să o încasăm de la acei privați”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *