29 de ani de Prefectură, aniversare, după zeci de ani de gestionare comunistă a județului. Ședință festivă a Colegiului Prefectural

Astăzi în Palatul Administrativ, în Sala ”Ștefan cel Mare” unde s-au întâlnit de-a lungul anilor oficialitățile județului pentru a lua decizii importante pentru județ, s-a desfășurat întrunirea  Colegiului Prefectural în ședință festivă pentru a sărbători Ziua Prefecturii.

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a dorit să marcheze prima ediție a unui eveniment important – Ziua Prefecturii, la noi în județ invitând pe toți prefecții, subprefecții, funcționarii publici care lucrează ori au lucrat în aparatul propriu al Prefecturii ori în structurile deconcentrate ale guvernului, aflate în grija prefecturilor succesive de trei decenii încoace.

 A fost un eveniment reușit. Toate locurile de pe scaunele vastei săli ”48”, acum Sala Ștefan cel Mare fiind ocupate iar o bună parte dintre invitați au trebuit să se strecoare printre rânduri, pentru a prinde un loc.

Au fost invitați , în primele rânduri, foștii prefecți, subprefecți, secretari, directori generali din prefectură foști și actuali precum și funcționari ai Prefecturii Suceava din zilele noastre. De asemenea, au participat la ședința festivă studenți de la Facultatea de Drept și Științe Administrative precum și  elevi subofițeri de la Școala de Jandarmi Fălticeni.

La începutul ședinței festive, s-a intonat Imnul de Stat al României  de către Corul “Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș ” Fălticeni, condus de preotul militar Simion Cătălin.

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi a prezentat un istoric al Instituției Prefectului, pe parcursul istoriei, subliniind rolul acestei instituții după anul 1990,  cu urcările și scăderile ei. A luat cuvântul ulterior fostul prefect al județului, Ioan Băncescu, precum și conferențiarul doctor Camelia Ignătescu, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

A fost și un moment de reculegere în memoria celor care au lucrat în Instituția Prefecturii, în conducerea acesteaia ori doar salariați și care au plecat în eternitate. Au fost înmânate diplome aniversare foștilor prefecți, subprefecți, salariați ai Instituției Prefectului, acum aflați în pensie.

Ședința omagială a Colegiului prefectural organizată azi în cea mai mare sală a Palatului Administrativ din Suceava – Sala ”Ștefan cel Mare” s-a încheiat cu un recital al Corului “Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofi deri Jandarmi “Petru Rareș ” Fălticeni.

 A fost un prilej bun pentru foștii și actualii demnitari din Prefectura Suceava, cei angajați în  structurile deconcentrate ale guvenului din diferite perioade ale istoriei recente, pentru a rememora vremurile în care gestionau structurile guvernamentale în județul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *