3 la mia de locuitori, incidența infectării covid în municipiul Suceava, se prefigurează reintrarea în scenariul roșu. Incidența pe fiecare localitate din județ

În municipiul Suceava s-a atins din nou rata de 3 la mia de locuitori incidență a cazurilor covid în evoluție ceea ce înseamnă că se prefigurează reintrarea municipiului reședință de județ în scenariul roșu, cu măsurile suplimentare de restricție aferente.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități din județ, 9 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 23 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 1333 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Incindența cazurilor în evoluție pentru fiecare localitate din județ în parte este prezentată în tabelul de mai jos:

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 129121, în ultimele 24 de ore fiind testate 896 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 1123 persoane, din care 109 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 721 de persoane, din care 84 intrate în ultimele 24 de ore.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.