Evenimente

3 ordine de protecție provizorii emise de polițiști în ultimele 48 de ore împotriva unor bărbați din Șerbăuți, Ostra și Rădăuți care și-au agresat partenerele de viață

La data de 26.03.2021, ora 20.22, Secția de Poliție Rurală nr. 13 Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 35 ani, din comuna  Șerbăuți, despre faptul că soțul său face scandal la domiciliu.

La 26.03.2021, în jurul orelor 20.00, bărbatul de 44 ani, din comuna  Șerbăuți, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal la domiciliu, împrejurare în care a lovit-o pe soția sa, însă fără a-i provoca leziuni vizibile.

Victima a refuzat transportarea la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent pentru viața și integritatea fizică a victimei, fapt pentru care în temeiul articolului 221 din LG nr. 2017/2003, modificată prin legea 174/2018 s-a emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile începând cu data de 26.03.2021.

În baza ordinului de protecție provizoriu, bărbatului de 44 de ani i s-a pus în vedere să păstreze o distanță minimă de 200 m fața de soția sa, să păstreze distanța minimă de 200 metri față de locuința temporară a victimei, să nu ia legătura direct sau prin telefon cu soția sa.

De asemenea, acestuia i s-a adus la cunoștință că nerespectarea/încălcarea oricăreia din masurile dispuse prin prezentul ordin de protecție provizoriu constituie infracțiune conform art 32 alin. 2 din Legea nr. 217/2003 cu modificările și completările ulterioare.

 În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”.

 

La 27.03.2021, ora 20.26 lucrătorii Poliției orașului Frasin au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o tânără de 25 ani, din comuna Ostra, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul de 26 de ani.

Din verificările efectuate rezultă că apelanta locuiește împreună cu concubinul său și cei doi copii minori, de 8 respectiv 3 ani.

La 27.03.2021, în jurul orei 20.00, bărbatul a venit de la muncă sub influența băuturilor alcoolice, a provocat scandal la domiciliu și a lovit-o pe concubina sa.

Victima nu prezenta urme vizibile de violență și nu solicită intervenția unui echipaj de ambulanță la fața locului, fiind îndrumată spre serviciul de medicină legală pentru obținerea certificatului medico-legal.

Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.

În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu 27.03.2021, pe o perioadă de 5 zile, respectiv până la data de 01.04.2021, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința și să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victima agresiunii.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violența în familie”.

 

La 27.03.2021, ora 19.15, lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Rădăuți au fost sesizați direct de către o femeie de 31 ani, din municipiul Rădăuți, cu privire la faptul că în jurul orei 16.00, soțul său de 41 ani, a agresat-o fizic.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la 27.03.2021, bărbatul, întorcându-se de la serviciu și aflându-se în locuința situată în municipiul Rădăuți, unde locuiește cu chirie, fiind în stare de ebrietate, a provocat scandal, apoi a agresat-o fizic pe soția sa.

Victima nu s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru acordarea de îngrijiri medicale, întrucât nu a necesitat acest lucru.

În urma completării formularului de evaluare a riscului, a rezultat că în cauză există un risc iminent, victima declarând faptul că se află într-o stare de temere și solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză, lucrătorii de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor, începând cu 27.03.2021, pe o perioadă de 5 zile.

În cauză s-a dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,violență în familie”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *