3 persoane reținute și peste 100 de amenzi în cadrul unei razii a polițiștilor la Șcheia și în cartierele sucevene Burdujeni și Ițcani

Poliția Municipiului Suceava a organizat în data de 03.03.2021 o acțiune cu efective mărite pentru a se asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni, protejarea patrimoniului acestora, precum și siguranța traficului rutier.

În acțiune au fost angrenați lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava și structurile subordonate sprijiniți de 2 grupe de luptători din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale precum și o grupă de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

În vederea identificării persoanelor care comit furturi de energie electrică, precum și a celor care folosesc/au executat instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare combaterii problematicii furturilor de energie electrică, au fost angrenate și 6 echipe Delgaz Grid.

Pe parcursul acțiunii au fost puse în executare mai multe mandate de aducere față de persoane care sunt cercetate în dosare penale instrumentate la nivelul SPR 9 Șcheia cu spijinul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale și I.J.J. Suceava.

 Dispozitivul de acțiune a fost concentrat pe raza satului Șcheia cât și pe principalele artere de circulație din localitate, dar și în cartierele sucevene Burdujeni și Ițcani.

La acțiune au participat 60 de polițiști și 8 jandarmi și au fost utilizate 28 de autospeciale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 364 persoane, au fost verificate 47 de obiective și au fost controlați 217 de conducători auto.

Au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.255 lei.

Au fost constatate în flagrant 3 infracțiuni.

Au fost reținute 4 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

   Au fost verificate privind respectarea normelor prevăzute de legea 123/2012 (energie electrică) 32 de imobile, în 10 situații procedându-se la deconectarea de la rețeaua electrică.

    

Exemple

 

La data de 03.03.2021, ora 08,00 în baza planului de razie întocmit la nivelul Poliției Mun. Suceava, s-a acționat pe raza comunei Scheia, jud. Suceava în echipe constituite din lucratori din cadrul Poliției mun. Suceava, luptători SAS și inspectori din cadrul Delgaz Grid, iar în urma controlului efectuat la locuința unei familii din com/sat Șcheia, str. Aeroportului, au fost constatate următoarele:

În curtea locuinței a fost identificată proprietara care a permis accesul în locuință, unde în prezența inspectorilor Delgaz Grid, s-a constatat faptul că pe peretele din exteriorul locuinței, firida de branșament de tip FB-1 este fără capac și nesigilată, iar în interiorul acesteia pe plăcuțele de contact ale branșamentului se observă urme de arc electric ca urmare a unei intervenții neautorizate. În interiorul locuintei s-a constatat că contorul electric nu are sigiliu la capacul de borne, una din plombele metrologice lipsește, iar montajul la blocul de borne este inversat, conductoarele de fază fiind puse în locul celor de nul și invers. De asemenea Inspectorii Delgaz au constatat că în baza de date apartinand SC.Delgaz grid, locul de consum are contractul reziliat din anul 2017 și energia electrică consumată la acest loc de consum nu este facturată.      

Referitor la cele constatate, proprietara a declarat faptul că imobilul este cumpărat de aproximativ 7 ani de zile, iar pentru energia electrică a avut contract bunica sa, recunoscand faptul că cei 7000 de kw de pe contor este consumul de energie realizat de către ea, dar nu are cunostință despre situația contorului și a firidei, intrucat așa ar fi cumpărat imobilul.     

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor  de “furt” și ”folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei livrate”.

La data de 03.03.2021, ora 16.35, Tribunalul Suceava a transmis mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 36 de ani domiciliat în sat/com. Ciprian Porumbescu, care a locuit însă fără forme legale în comuna Șcheia, condamnat la pedeapsa 3 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Având în vedere cele sesizate s-a format o echipă operativă din 2 lucrători din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, ocazie cu care  a fost identificat și condus la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.

      La sediul secției s-a format o escortă formată din 2 lucrători din cadrul Pol. Mun. Suceava – B.O.P. care l-au condus pe bărbatul de 36 de ani  la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat în vederea executării pedepsei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *