30 de zile de arest pentru Vasile Crainiciuc, tânărul din Stroiești care, alături de tatăl său, s-a luat la harță cu polițiștii rutieri

Vasile Crainiciuc, individul de 25 de ani din Stroiești care, luând apărarea tatălui său, beat la volan și cu poliția pe urmele lui a aruncat cu amenințări, injurii și pietre către polițiști, a fost arestat pentru 30 de zile. El a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde a fost audiat în calitate de inculpat pentru săvârşirea a 8 infracţiuni de „ultraj”. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a propus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a susnumitului.  Ieri, Judecătoria Suceava a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 zile. Astfel, Vasile Crainiciuc a rămas în arestul IPJ Suceava.

Aceasta este una dintre consecințele evenimentului din seara zilei de 28 aprilie, când un echipaj al poliției rutiere sucevene a pornit în urmărirea unei mașini care circula dezordonat pe DN 17, dinspre Suceava către Stroiești. Cursa de urmărire a automobilului a continuat până în satul Zaharești unde șoferul, Ștefan Crainiciuc, oprind în fața casei proprii, i-a amenințat pe polițiști cu toporul pe care îl avea în mașină. În întâmpinarea acestuia, a venit fiul său, cu pieptul dezgolit și tatuat, adresând la rândul său amenințări și înjurături către agenții rutieri. Aceștia au cerut sprijinul mascaților de la SAS Suceava care, fără menajamente, le-au pus în vedere celor doi indivizi recalcitranți că trebuie să se predea. Aceștia au continuat să profereze peste gard înjurături și amenințări, aruncând cu pietre către oamenii legii. Luptătorii SAS nu au stat mult pe gânduri și, după ce au văzut că un foc de armă pe vertical nu a fost îndeajuns pentru a-i calma, armele au fost îndreptate către picioarele celor doi Crainiciuc, tată  și fiu. Abia după ce bătrânul a fost lovit de un glonț în gleznă și s-a prăbușit, a căzut și adrenalina fiului recalcitrant. Cei doi au fost încătușați și transportați, tatăl la spital, fiul la audieri.

Ștefan Crainiciuc, fiind rănit de glonțul încasat în picior, va fi audiat și se vor stabili ulterior, în ceea ce îl privește, măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *