300 DE PIESE, REPRODUCERI DUPĂ OBIECTE CUCUTENIENE ȘI GRECEȘTI, CREATE ÎN CADRUL ATELIERULUI DE ARHEOLOGIE EXPERIMENTALĂ ”ARTĂ ŞI ARTEFACTE”, EXPUSE LA MUZEUL DE ISTORIE SUCEAVA

În perioada 31 iulie – 16 august 2018, vor fi expuse publicului peste 300 de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene și grecești, create de cei 129 de copii participanți la activitățile Atelierului de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte”, ediția a III-a, desfășurat la Muzeul de Istorie între 25 iunie – 13 iulie 2018. Lucrările realizate, respectiv vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe sunt inspirate de artefactele cucuteniene păstrate în colecţiile de arheologie ale Muzeului Bucovinei dar și de minunatele imagini ale artefactelor grecești prezentate participanților.
Expoziția, deschisă publicului din data de 31 iulie 2018 în Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului de Istorie, va fi vernisată joi, 16 august 2018, ora 17. După vernisare expoziția se va închide și se vor restitui participanților obiectele realizate în cadrul Atelierului de arheologie ”Artă și Artefacte” 2018.
”Copii, părinţi, bunici şi public interesat, vă aşteptăm, cu drag, să ne treceţi pragul şi să cunoaşteţi a treia noastră generaţie de “arheologi juniori” precum şi creaţiile lor. Cu această ocazie, organizatorii vor acorda tuturor participanţilor la Atelierele de arheologie experimentală, diplome de “arheolog junior””, se transmite în comunicatul Muzeului Bucovinei.
Accesul la expoziție este gratuit.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *