Mopan Suceava
Evenimente

3000 de lei amendă și peste 100 metri cubi material lemnos confiscați de polițiști după un control la o unitate economică de profil, la Mălini

Pe parcursul întregii săptămâni polițiștii au organizat activități cu efective sporite pe linia prevenirii delictelor silvice. Activitățile au fost organizate în cadrul Acțiunii ,,Scutul Pădurii” fiind efectuate controale atât în trafic cât și la unități economice de profil.

 IPJ Suceava transmite că, în baza datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul I.P.J. Suceava – Biroul Delicte Silvice și a Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii 2022”, privind săvârșirea de delicte silvice pe raza judetului Suceava, polițiștii au efectuat un control la o societate de pe raza satului Pâraie, com. Mălini, în perioada 24 – 25.08.2022 împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Echipa de control a procedat la verificarea documentelor de proveniență a materialului lemnos precum și a inventarierii masei lemnoase din depozitul societății, iar în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice si stocurile faptice, echipa de control a constatat faptul că societatea a deținut la punctul de lucru cantitatea de 112,3 m.c. material lemnos în valoare de 15.583,5 lei fără respectarea prevederilor legale și nu a  îndeplinit obligațiile privind efectuarea fotografiilor mijloacelor de transport a materialelelor lemnoase.

Polițiștii au dispus sancţionarea contravenţională a unității, aplicandu-se 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art.19 alin.1, lit.d) și art. 19 alin. (2^2), lit. a) din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţilor de: 48,3 m.c. lemn rotund rășinoase în valoare de 9.660 lei; 12,7 m.c. lemn foc paltin în valoare de 2171,7 lei și 51,3 m.c. resturi lemn rășinoase în valoare de 3,751 lei, însumând un total de 112,3 m.c. material lemnos în valoare de 15.583 lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *