318 cadre medicale infectate cu coronavirus în Suceava. Statistica e sub semnul îndoielii. La Botoșani erau confirmate alaltăieri 31, apoi 19 cazuri. Azi raportarea spune că fost doar unul

Conform raportărilor primite de Institutul Național de Sănătate Publică din teritoriu până astăzi la ora 12.00, numărul total al cadrelor medicale din teritoriu infectate cu noul coronavirus la nivel național a fost de 474.

Dintre acestea, 318 provin de la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

În celelalte județe și în municipiul București, situația se prezintă astfel: Alba -2, Arad – 24, București – 65, Bistrița Năsăud -3, Botosani -1 Cluj – 3 Constanța – 1 Covasna – 8 Dâmbovița- 1 Galați – 7 Hunedoara – 24 Iasi – 5 Mehedinți – 1 Neamț – 7, Timiș -2 Vrancea – 2.

Nu știm cât este de corectă această statistică în condițiile în care alaltăieri același INSP anunța 31 de infecții în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Județean Botoșani. A revenit ulterior și a spus că sunt de fapt 19. Azi a anunțat că în Botoșani un singur cadru medical este infectat cu coronavirus. Acest detaliu spune mult despre seriozitatea raportărilor și implicit a publicării informațiilor pe subiectul COVID – 19 în România. Să nu uităm că ieri președintele Klaus Iohannis vorbea despre specialiștii de la Dorohoi care urmau să vină să dezinfecteze Spitalul Județean și orașul Suceava.

Dar și o veste bună:

Primul pacient internat cu COVID – 19 la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, bătrânul de 71 de ani din Mălini, județul Suceava, a fost vindecat și a venit acasă.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.