322 cazuri active Covid în județ. Apel al prefectului Alexandru Moldovan și al subprefecților Laura Morar și Daniel Prorociuc pentru purtarea măștilor de protecție în spații publice

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 10 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 498 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 133 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 121 pacienți sunt în zona tampon și 244 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 133 pacienți diagnosticați Covid- 19, 79 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 43 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 66 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 36849 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 403 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 430 de persoane. În izolare la domiciliu se află 148 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 35 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat, conform raportării DSP Suceava, în județul Suceava sunt 322 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Astăzi, 12.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3966 de persoane declarate vindecate.

”Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare fizică și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!” este mesajul adresat sucevenilor de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan și de subprefecții Laura Morar și Daniel Prorociuc.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *