33 de incedii la vegetație uscată într-o singură zi, în județ. Amenzi totale de 20.000 de lei. Apel al pompierilor să se renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava face din nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere.

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele, fondul forestier și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav sănătatea și poate pune în pericol traficul rutier, prin scăderea vizibilității.

Din cele 40 de incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, pe raza județului Suceava, 33 au fost de vegetație uscată. Ca urmare a acestor incendii au fost afectate: 30 ha vegetație uscată; 340 ml gard; 2 anexe; 1 locuință.

 În aceste misiuni au fost angrenați peste 150 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal apartinând ocoalelor silvice, și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.

În ultimele zile au fost aplicate amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 lei pentru arderea resturilor vegetale fără luarea masurilor împotriva propagării focului la vecinătăți, este mesajul transmis de pompierii din cadrul ISU ”Bucovina” Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *