ActualitateAdministratie

330 de milioane de euro, bani alocați pentru drumuri, apă și canalizare în județul Suceava prin Programul ”Anghel Saligny”. Anunț făcut de președintele CJ, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean  Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că s-a finalizat Programul „Anghel Saligny” pentru drumuri și apă-canal pentru județul Suceava.

”Este o veste foarte bună pentru județul Suceava, cu date și cifre concrete.  Un program de peste 330 milioane de euro, la capitolul drumuri, apă și canalizare.

Au fost aprobate 148 de proiecte, din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și 6 pentru Consiliul Județean.

Din cele 330 milioane de euro, circa 190 milioane de euro sunt destinate proiectelor pentru drumuri, însemnând circa 550 km drumuri județene și comunale”, a anunțat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

El a reamintit că județul Suceava are în evidență 1383 km de drumuri comunale clasate.

De asemenea, s-au aprobat 54 proiecte pentru apă și canalizare, în valoare de 140 milioane de euro, care ar urma să deservească peste 200.000 de locuitori.

”Acest program este cel mai mare program de modernizare a infrastructurii de bază a județului Suceava din ultimii ani și care, în următorii 3-4 ani, va face ca județul Suceava să aibă cea mai mare parte a rețelei de drumuri modernizată și majoritatea populației racordată la rețelele de apă și canalizare.

Acest lucru înseamnă confort, înseamnă civilizație.

Aș vrea să reamintesc sucevenilor că acest Program este cel mai ambițios din actualul mandat, alături de Autostrada A7 și Autostrada Nordului.

De un an de zile fac demersuri la vârful coaliției PNL-PSD (și vreau să aduc mulțumiri) pentru a convinge de necesitatea investițiilor în infrastructură.

Sunt mulțumit. Am reușit.”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că.

dacă la cei 330 milioane de euro aprobați și repartizați acum localităților din județul Suceava se mai adaugă și cei 270 milioane de euro pentru aducțiunea de gaz metan (în 37 de localități deja este aprobat programul) urmând ca pentru alte 10-15 localități să se aprobe în perioada următoare, înseamnă investiții de 600 milioane de euro aprobate doar în acest an de Guvernul Ciucă pentru infrastructura județului Suceava- drumuri, apă-canal, gaze naturale.

”Să nu uităm că este în curs de derulare Proiectul de apă-canal de 236 milioane de euro finanțat din fonduri europene, proiect în care am fost implicați și care cuprinde 14 localități și unde, în unele, au început lucrările.

Din acest moment responsabilitatea este pe umerii primăriilor să deruleze procedurile de licitații pentru a se trece la realizarea lucrărilor.”, a mai transmis președintele CJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *