3351 persoane declarate vindecate de coronavirus în județul Suceava, din 3990. 144 pacienți COVID internați în Spitalul Județean, 60 în Spitalul Rădăuți, plus 5 suspecți

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anunțat că, potrivit situației întocmită de către DSP, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3351 persoane declarate vindecate. (Numărul total al îmbolnăvirilor de la declanșarea epidemiei este de 3990)

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

În ultimele 24 de ore au fost internate in spitalul județean 7 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 31 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 476 pacienți, și anume 144 pacienți Covid-19 și 332 pacienti nonCovid,  iar în secția ATI sunt internați un număr de 10 pacienți, din care 2 pacienți sunt intubați. Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 26 iunie, au fost externați 6 pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de Ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP. 

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 60 de pacienți Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Astăzi, 27.06.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 3922 de persoane
  • în carantină instituționalizată 7 persoane
  • 28222 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3109 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

Conform bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, la data prezentă din cele 114 unități administrativ teritoriale 58 nu înregistrează niciun caz în evoluție, 48 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *