35 000 de scrisori cu ghiduri și afișe lipite în scările de bloc vor informa sucevenii despre colectarea selectivă a deșeurilor

De astăzi, 26 noiembrie, a intrat în vigoare noul contract pentru colectarea deșeurilor municipale.
Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava a transmis astăzi că ”sunt multe schimbări referitoare la deșeuri care vor apărea în Suceava începând de astăzi, iar printre cele mai importante se numără obligativitatea colectării selective a acestora.
Începând de astăzi toți sucevenii, printr-o campanie de informare de anvergură, vor fi îndrumați cum să facă colectarea selectivă.
În toate scările de bloc, cu acceptul asociațiilor de proprietari, vor fi lipite autocolante A3 cu toate informațiile necesare”.
Harșovschi a precizat în comunicatul postat astăzi că 35000 de plicuri vor ajunge la suceveni prin intermediul cutiilor poștale, plicuri care conțin o scrisoare și un ghid privind colectarea selectivă.
”Va fi o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm importanța colectării selective. După finalizarea campaniei, sperăm să obținem rezultate în număr cât mai mare și măsuri coercitive cât mai puține.
Mașinile de gunoi sunt deja inscripționate special și vă asigur că vor ridica separat deșeurile reciclabile, după perioada de tranziție. Este simplu: tomberonul galben, pentru deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, etc); tomberonul negru, pentru deșeuri menajere (resturi de produse alimentare)..” a mai transmis viceprimarul Lucian Harșovschi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *