35.640 DE CETĂȚENI DIN JUDEȚUL SUCEAVA AU SEMNAT PENTRU INIȚIATIVA CETĂȚENEASCĂ “FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”

Filiala județeană USR Suceava, coordonatorul local al proiectului “Fără penali în funcții publice”, vă anunță că, până acum, un număr total de 35.640 de cetățeni ai județului Suceava au semnat pentru inițiativa cetățenească de modificare a Constituției.

Astfel, județul Suceava se clasează pe locul 6 pe țară după numărul total de semnături, fiind depășit doar de București, Cluj, Brașov, Iași și Timiș.

Inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice” a depășit cu succes pragurile minime impuse prin lege, fiind susținută până acum de peste 1 milion de cetățeni și având peste 25.000 de semnături în 23 din județele țării.

Anunțăm că vom continua strângerea de semnături până la sfârșitul lunii august, pentru că există riscul ca unele primării să invalideze o parte din ele, sub diverse pretexte.

Inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice” propune un referendum național de modificare a Constituției României, prin adăugarea în legea fundamentală a textului:

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, pană la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Este important ca fiecare cetățean care dorește să semneze această inițiativă, să o facă până la finalul lunii. Fiecare semnătură contează, pentru a conferi o legitimitate cât mai mare acestui demers și pentru a le comunica decidenților politici că românii nu mai vor să fie conduși de infractori dovediți, se menţionează în comunicatul transmis de Teodora Munteanu, președinte al Filialei județene a USR Suceava

Please follow and like us:

One thought on “35.640 DE CETĂȚENI DIN JUDEȚUL SUCEAVA AU SEMNAT PENTRU INIȚIATIVA CETĂȚENEASCĂ “FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”

 • 21 august 2018 la 11:05
  Permalink

  Ma dezamagiti rau, domnilor usristi, zau asa!
  Va credeam mai cunoscatori in ale limbii romane si mai culturali!
  Pai ceea ce va propuneti sa introduceti in Constitutie (ia-auzi!) este cu totul altceva decat “Fără penali în funcții publice” !
  “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, pană la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”.
  Sunteti jalici in populism si in vorbe de claca? Pai rezulta de aici ca stiti ce e aia “penal”, ca stiti ce e aia “functie publica”?!
  Imi pare rau, la scoala cu voi!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *