35 de bolnavi cu coronavirus internați în spitalele sucevene, doar 20 s-au externat vindecați în ultímele 24 de ore. 634 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

Pentru prima dată în această toamnă, numărul pacienților internați cu diagnostic Covid în spitalele din Suceava și Rădăuți este mai mare decât al celor externați.

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anunțat astăzi că, la nivelul județului Suceava , în ultimele 24 de ore au fost internate 35 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 20 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 630 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 183 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 116 pacienți sunt în zona tampon și 331 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 183 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 93 prezintă forme medii ale bolii;

– 34 prezintă forme ușoare,

– 41 prezintă forme severe;

– 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 285 de paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 171 în sectorul Non-Covid și 80 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 16 ventilatoare libere din care 4 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 68 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 58.103 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 452 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 442 de persoane.

Astăzi, 08.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5.779 de persoane declarate vindecate.

 

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 26 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat transmis de Instituția Prefectului,  în județul Suceava sunt 634 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.83 la mia de locuitori.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava, prefectul Alexandru Moldovan face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială: “Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor sucevenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”.”      

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *