36 locuri libere în spitale pentru bolnavii de coronavirus din județ. 48 de ventilatoare sunt disponibile

Până ieri, 20 august a.c., la nivelul județului Suceava erau  36 de locuri libere pentru preluarea pacienților Covid- 19, din care 11 la Spitalul Județean de Urgențe și 25 la Spitalul Municipal Rădăuți, a anunțat Instituția Prefectului – Județul Suceava, în cadru unei videoconferințe la care a participat și primul ministru Ludovi Orban și alți reprezentanți ai Guvernului României.

De asemenea erau disponibile  la acel moment  un număr de 48 de ventilatoare repartizate după cum urmează: 36 de ventilatoare la Spitalul Județean de Urgențe Sfântul Ioan cel Nou, 7 ventilatoare la Spitalul Municipal Rădăuți, 2 ventilatoare la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, 2 ventilatoare la Spitalul Municipal Fălticeni și 1 ventilator la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

La videoconferință au participat de la nivel local prefectul județului Suceava Alexandru Moldovan, subprefectul Daniel Prorociuc, inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Bucovina”, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, șeful secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava și șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul SJU Suceava.

În cadrul videoconferinței s-au discutat măsurile necesare pentru decongestionarea spitalelor care îngrijesc pacienți cu coronavirus dar și pentru eficientizarea la maxim a intervențiilor necesare pentru preluarea și transportul pacienților Covid-19 de la domiciliu. Printre măsurile prevăzute a fi implementate în scopul decongestionării spitalelor se numără și recoltarea la domiciliu a probelor pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 în cazul pacienților asimptomatici sau cu simptome ușoare, care au posibilitatea de a rămâne la domiciliu până la sosirea rezultatelor.

De asemenea s-a insistat  să se acorde o atenție sporită din partea autorităților responsabile cu transferul interspitalicesc al pacienților în stare critică. În acest sens domnul secretar de stat Raed Arafat a solicitat elaborarea, la nivel județean, a  unei proceduri pentru transportul pacienților a căror stare de sănătate se agravează, aplicabile în cazul în care unitatea medicală nu dispune de locuri disponibile în secția ATI sau ventilatoare. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.