37 de icoane realizate în cadrul Atelierului de pictură icoană în manieră bizantină, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, expuse de azi la Muzeul de Istorie Suceava

37 de icoane realizate în cadrul Atelierului de pictură icoană în manieră bizantină, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, vor fi expuse la Muzeul de Istorie Suceava. Publicul este invitat să admire prețioasele lucrări, astăzi la ora 17 având loc și vernisajul expoziției..

Atelierele organizate de muzeu, dedicate de data aceasta adulților, s-au desfășurat sub îndrumarea lectorului Marieta Rotariu, un iconar cu solidă experiență pedagogică.

Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienţei de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, le-a fost descifrată pas cu pas, etapă cu etapă, astfel că în cele 30 de ore de curs fiecare participant a pictat o icoană „da capo al fine”.

Printre participanți se află și câțiva artiști iconari aflați la a doua sau a treia participare, atelierul fiind deja la a treia ediție.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 august – 15 septembrie 2022.

Accesul este gratuit!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *