4.500 școli vor avea acces la internet wireless, printr-un proiect finanțat din fonduri europene

Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale au semnat cu Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare contractul de finanțare aferent proiectului „Platformă Națională Integrată – Wireless Campus”.
Obiectivele proiectului sunt:
• Crearea, în cel puțin 2.000 școli din România, a infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor și serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educație;
• Dotarea a 4.500 școli gimnaziale cu echipamente wireless;
• Creșterea cu 15% a numărului de profesori care utilizează internetul prin „Wireless Campus”;
Valoarea totală a contractului semnat este de 44,95 mil. euro, iar perioada de implementare de 36 luni, timp în care peste 1 milion elevi și profesori se estimează că vor beneficia de rezultatele proiectului.
Prin obiectivele sale, proiectul răspunde priorităților cuprinse în Agenda Digitală Europa 2020, concepută pentru a crea un cadru european uniform în ceea ce privește existența unor rețele digitale rapide, fiabile și conectate, care stau la baza economiilor și activității și vieții private.
De asemenea, „Platforma Națională Integrată – Wireless Campus” se încadrează în obiectivele Agendei Europene „Communication on Opening Up Education”, adoptată de Comisia Europeana în anul 2013, de implicare a tuturor părților interesate, de la instituții de învățământ, factori de decizie, profesori, școli, părinți și copii, printr-o serie de acțiuni concrete în cadrul a 4 piloni: medii de învățare și resurse educaționale deschise, conectivitate și acțiuni concertate pentru a profita de oportunitățile revoluției digitale în educație şi formare.
Proiectul răspunde, în același timp, prevederilor Strategiei Naţionale privind Agenda Digitală pentru România 2020, se transmite în comunicatul Ministerului Fondurilor Europene.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *