4.800 de ucraineni au intrat în România prin Vama Siret în ultimele 24 de ore. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților oferă 2100 locuri de cazare în mănăstiri și case parohiale, pentru refugiați

Prefectura Suceava a transmis un comunicat de presă în care arată că în ultimele 24 de ore, au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret un număr de circa 4800 cetățeni ucraineni;

Precum se știe, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a operaționalizat complet Tabăra mobilă pentru refugiați, în cursul dimineții au fost primiți primii cetățeni ucraineni care au solicitat sprijin;

În vederea transferului cetățenilor ucraineni către locurile de cazare pentru perioadă mai îndelungată sau către Aeroportul și Gara Suceava, ISU Suceava, cu sprijinul altor inspectorate din țară, asigură în zona PTF Siret 16 autospeciale de transport (microbuze);

3 echipaje SMURD au acordat în ultimele 24 de ore asistență medicală pentru 6 persoane;

ISU Suceava a fost contactat în ultimele 24 de ore, la numărul de telefon 0758232029, de peste 200 de cetățeni, fundații și organizații care au exprimat dorința de a dona produse pentru ajutorarea refugiaților. Până la acest moment, au fost luate în custodie și redistribuite funcție de nevoi cantitați semnificative de produse alimentare, de bunuri de larg consum sau de igienă personală.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a notificat Instituția Prefectului – județul Suceava cu privire la faptul că este în măsură să asigure un număr de circa 2100 locuri de cazare pentru cetățenii ucraineni, la mănăstiri și case parohiale, precum și a 600 de locuri la București.

”Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat, pentru ca cetățenii ucraineni greu încercați să treacă mai ușor prin aceste momente.

Ținem să aducem mulțumiri societății civile, fundațiilor, organizațiilor umanitare și cultelor religioase care s-au implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor aflați în nevoie.

Vă reamintim că, în acest sens, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului  funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link 🔎 https://bit.ly/3K1mb3s  poate fi accesată, începând de astăzi, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava. (Foto: Radio Top)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.