4 metri cubi de cherestea transportată fără acte prin Humor, confiscați iar firma care a făcut transportul amendată cu 11.000 de lei de polițiștii care au depistat în trafic transportul ilegal

În cursul zilei de duminică, 25.10.2020, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în cooperare cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pe raza orașelor Gura Humorului și Frasin, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase ocazie cu care la ora 03.30, în Gura Humorului, a fost identificată în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos – cherestea rășinoase. Conducătorul auto a prezentat pentru control avizul de însoțire pentru cantitatea de 4,53 mc cherestea emis de SC VAMAZORILOR SRL. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos transportat, s-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul Cantonului Silvic Izvor, unde specialiștii silvici au inventariat materialul lemnos rezultând un volum total de 8,53 mc cherestea, cu 4,00 mc în plus fată de volumul înscris in avizul de insotire. De asemenea s-a constatat faptul că specificațiile înscrise în avizul de însoțire prezentat pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.

S-a dispus sanctionarea contraventională a SC VAMAZORILOR SRL, aplicându-se 2 amenzi în valoare totală de 11.000 de lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 4,00 mc. cherestea rășinoase in valoare de 2876 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *