ActualitateEducatie

4 milioane de euro pentru proiectul USV Digital, finanțat prin PNRR. Anunț făcut de prorectorul USV, Mihai Dimian

Prorectorul Universității Ștefan cel Mare Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian a anunțat că universitatea suceveană a primit ieri scrisoarea de aprobare a grantului de 4 milioane de euro pentru proiectul USV Digital, finanţat din PNRR.

Proiectul include dezvoltarea a 22 de laboratoare didactice în arii precum: inteligență ambientală, amplificată și alternativă; calculatoare cuantice; roboți umanoizi; securitate cibernetică; comunicații wireless 5G și tehnologii Internet of Things; realitate virtuală biomedicală; e-Sănătate și telemedicină; protetică dentară digitală; neuroștiințe cognitive; gamificarea educației; tehnologii digitale pentru autovehicule; telematică rutieră; sisteme automate; fizică computaţională; știința datelor și digitalizarea afacerilor; media digitală, tehnologii digitale de analiză a patrimoniului natural și cultural, precum şi investiţii majore în modernizarea reţelei principale de comunicaţii de date, în îmbunătăţirea accesului wireless la Internet în campus şi cablarea structurată cu fibră optică, extinderea capacităţii centrelor de calcul şi stocare a datelor pentru susținerea activităților didactice și gestiunea școlarității, implementarea unei noi platformei software pentru gestionarea şcolarităţii, dezvotarea unui dispecerat integrat de securitate la nivelul campusului, formarea competențelor digitale și a competențelor de antreprenoriat digital în rândul studenţilor şi personalului USV.

”Realizarea şi depunerea acestui proiect a fost posibilă pentru că au fost câţiva oameni care au petrecut vacanţa de Rusalii la USV, sprijiniţi de alţi 20 de colegi din USV şi din industria IT din Suceava care au lucrat din diversele locuri în care se aflau. Le mulţumesc foarte mult şi sper să realizăm tot ceea ce ne-am propus şi chiar mai mult decât atât.

#Hai_la_USV (chiar dacă veţi avea mult de muncă)!” Este mesajul tramsmis de prorectorul USV, Mihai Dimian.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *