40 de arbori înlăturați de pe drumul către cabana Giumalău, intervenții pe pârtiile dornene, salvări de turiști rătăciți, activitatea dintr-o singură zi la Salvamont Vatra Dornei

Echipele Serviciului Salvamont Vatra Dornei au transmis într-un scurt raport publica pe pagina proprie de Facebook, o listă scurtă a intervențiilor făcute pe parcursul zilei de ieri. La primele ore ale zilei de 10 ianuarie a.c., a  demarat, prima intervenție, la ora 04:00 în urma unui apel la 112 in Obcina Mestecănișului, împreună cu ISU Vatra Dornei. Este vorba despre acei turiști din Republica Moldova care, bazându-se pe GPS au intrat pe un drum forestier, într-o fundătură, la Mestecăniș,.
Salvamontiștii de la Vatra Dornei au efectuat verificarea și deblocarea traseului principal de acces spre Cabana Giumalău : peste 40 de arbori au fost înlăturați pe durata a 5 ore de pe drumul forestier Rusca. S-a asigurat securitatea turiștilor pe pârtiile Telescaun, Parc și Veverița  trebuind să se intervină la nu mai puțin de 4 accidente. Și nu în ultimul rând s-a asigurat funcționare corespunzătoare a Pârtiei de Schi Veverița.

”Salvamont Vatra Dornei, o stare de spirit, o dorință permanentă de a ajuta, de a interveni, pentru ca noi nu putem spune NU, pentru că pentru noi nu există “ Nu se poate”, acesta este frumosul și încurajatorul slogan al salvamontiștilor dorneni în aceste zile în care, pe de o parte, zăpada abundentă asigură bune condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă pe pârtiile din județ și încurajează turiștii să vină către Bucovina dar, pe de altă parte, aceleași frumoase ninsori duc la amplificare unor factori de risc iar salvamontiștii au mult de lucru.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.