Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

41 DE POVEȘTI DE SUCCES ALE SUCEVENILOR DIN DIASPORA, RĂSPLĂTITE CU DISTINCȚIA MERITUL BUCOVINEI

Astăzi a debutat Luna Diasporei, proiect inițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Începând cu ora 10, în Sala Bucovina a Palatului Administrativ, au fost prezenți la eveniment, împreună cu emoțiile și poveștile de succes, suceveni de pe toate continentele – din SUA, Canada, China, Israel, Noua Zeelandă, și din foarte multe țări europene (Anglia, Germania, Franța, Spania, Italia, Belgia, Grecia, Austria etc.).
41 de suceveni cu succese deosebite în activitatea pe care o desfășoară peste hotare au primit distincția „Meritul Bucovinei” care le-a fost înmânată de către președintele Gheorghe Flutur..
Ulterior, sucevenii din diaspora au fost invitați la lansări de carte şi vernisări de expoziţii organizate la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” şi Muzeul Bucovinei.
În după-amiaza acestei zile, sucevenii din diaspora și nu numai, sunt invitați la spectacolele susținute de formații artistice din România, Polonia, Ungaria şi Ucraina, participante la Festivalul Internațional de Folclor Întâlniri Bucovinene, ediția a XXIX-a – la Muzeul Satului Bucovinean. De asemenea, vor fi vizitate Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean.

Please follow and like us:

2 comentarii la „41 DE POVEȘTI DE SUCCES ALE SUCEVENILOR DIN DIASPORA, RĂSPLĂTITE CU DISTINCȚIA MERITUL BUCOVINEI

  • Consiliul Judetean Suceava vrea sa arate lumii, prin propriul exemplu, cum și ce ar trebui sa fie si sa faca un cămin cultural. Nu toate îi ies ca la carte, dar trebuie sa recunoastem că de cele mai multe ori C. J. Suceava ar fi un camin cultural performant. Cu siguranta ca directorii de camine culturale adevarate se întreaba de unde sa ia ei atatia bani cati foloseste CJ Suceava in exercitiul lui demonstrativ. Sigur, asta este o problema. Dar în rest, rezultatele lui Gheorghe Flutur ca director de camin cultural judetean numai cine nu vrea nu le vede.

    Răspunde
  • Puțini,da’ buni,pare să ne zică domnul președinte ales indirect Flutur (ca să nu se mai zică,nu-i așa,că baron local,că nu știu ce… Că cine a mai vazut baron indirect??)
    In sensul că,iaca,crema diasporei ,meritocrația hasmațukistă,a fost astăzi la mine,ne-am și tras in poză… Însă,așa cum îi stă bine dumnealui,nu se poate să nu scape și porumbei pe cale orală! Deoarece a zis,printre altele,că și fiica sa s-a diasporificat,este la Geneva,ne gândim că nu mult și va face și ea investiții majore in județ,după cum este năravul la diasporenii fluturiști.Ceea ce insă naște rapid o întrebare legitimă:adică,tu n-ai putut să-ți determini fata să stea acasă,la Herzoghtum Bukowina,și ne înveți pe noi să facem asta?
    Sau poate că asta este chichița,plecați,măi,ca să aveți de unde veni?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *