414 elevi absenți azi la proba de Limba și literatura română, la Examenul de evaluare națională în județul Suceava. Au fost prezenți 6172 de elevi din 6586 înscriși

Prima probă a examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din unitățile de învățământ gimnazial din județul Suceava s-a desfășurat astăzi fără probleme deosebite. Potrivit statisticii publicate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, la proba scrisă la Limba și literatura română desfășurată astăzi, 18 iunie 2019 au fost înscriși în total 6586 elevi. Au fost prezenți 6172 elevi. Au absentat 414 elevi. Niciun elev nu a fost eliminat.

Reamintim că la Examenul de evaluare națională din acest an în județul Suceava sunt așteptați să participe la probele scrise un număr de 6586 de elevi. Examenul va fi organizat în 158 de centre de examen. Probele scrise ale Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a au loc în zilele de 18 iunie 2019, la Limba și literatura română și 20 iunie 2019, la Matematică.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite două Centre zonale de evaluare: la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava și la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, cu mențiunea că județul Suceava va evalua lucrările dintr-un alt județ, iar tezele elevilor din județul Suceava vor fi corectate într-un județ desemnat de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *