41,5 metri cubi de lemn fără acte,  confiscați de polițiști în cursul zilei de ieri

Polițiștii suceveni au depistat în cursul ultimelor două zile  câteva transporturi ilegale de material lemnos, participând și la o descindere la o societate comercială din Slatina, unde au constatat că nu există documente petnru aproape 30 de metir cubi de lemn.

La data de 18.05.2022, ora 10:00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta materiale lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,9 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.523 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

 

 

În perioada 17-18.05.2022, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au actionat pe linia transportului ilegal de material lemnos si pe linia depozitelor de material lemnos pe raza județului Suceava, ocazie cu care au constatat următoarele:

 

La data de 17.05.2022, ora 04.30, Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,21 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

 

 

La data de 17.05.2022, ora 05.30, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,81 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

 

La data de 18.05.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială cu sediul social în comuna Slatina, astfel procedându-se la efectuarea balanței dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate in depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat faptul că operatorul economic deține in depozitul societății, cantitatea de 29,65 mc lemn rotund de lucru răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății comerciale cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 29,65 mc lemn de lucru de esență răsinoase în valoare de 5.931 lei.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *