Actualitate

430.000 de lei, nota de plată la zi pentru contribuabilii rădăuțeni – Primăria orașului – a avocatului Traian Andronachi, care trebuie repus în funcția de manager la Spitalul Municipal Rădăuți

”Fiat Justitia, pereat mundus” este singurul mesaj al avocatului rădăuțean Traian Andronachi după ce Tribunalul Suceava a decis revenirea sa în fruntea Spitalului municipal ”Sf. Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți, cu plata retroactivă a drepturilor salariale, inclusiv ajustări cu rata inflației și dobândă. Precum se știe, acesta a  fost demis în luna martie a anului 2021 printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație a unității spitalicești, căreia i-a urmat o decizie a primarului municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin.

Până în momentul de față, suma pe care Primăria municipiului Rădăuți, Spitalul municipal, respectiv Consiliul de Administrație al Spitalului este obligată să o plătească lui Traian Andronachi, depășește 430.000 de lei. Banii aceștia vor trebui achitați din bugetul Primăriei, adică din banii contribuabililor.

Deși mai există căi de atac, sentința dată de judecătorii Tribunalului Suceava este executorie, conform legii.

Orice zi de întârziere în aplicarea acesteia adaugă penalități de întârziere. Dacă nu va fi pusă în executare de către Primăria Rădăuți, aceasta riscă un dosar penal de abuz în serviciu, cu prejudiciu, în condițiile în care fiecare zi de neaplicare a hotărârii  Tribunalului generează noi prejudicii în sarcina contribuabililor rădăuțeni.

Așa cum am anunțat, Tribunalul Suceava a hotărât azi, 9 iunie, anularea Dispoziția nr. 123 din 9 martie 2021 a primarului Bogdan Loghin și a Hotărârii nr. 99 din 05 martie 2021 a Consiliului de Administrație a Spitalului, prin care Traian Andronachi a fost demis din funcția de manager al Spitalului Rădăuți.

S-a dispus repunerea sa în funcția anterioară  – reintegrarea acestuia în funcția de manager al Spitalului ”Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți.

Tribunalul a obligat pârâții Municipiul Rădăuți și Spitalul ”Sf. Doctori Cosma și Damian” la plata drepturilor bănești cuvenite conform contractului de management nr. 9817/2020 pentru perioada cuprinsă între data de 10 martie 2021 și data reintegrării efective, actualizate cu indicele de inflație și cu dobânda legală de la data exigibilității și până la plata efectivă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *