4500 de pachete cu țigări găsite de polițiști în cămara unui bărbat cu handicap la Vicovu de Sus. Nepotul care îl are în îngrijire spune că nu știe nimic despre afacere

Duminică dimineață, pe la ora 04.50, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la locuința lui D.G., din orașul Vicovu de Sus, urmează să fie depozitate țigarete de contrabandă.

Patrula aflată în serviciu s-a deplasat în zona indicată și a observat lângă locuința acestuia mai multe persoane care la vederea autospecialei de poliție au sărit gardul unui imobil și au dispărut, profitând de întuneric.

Membrii echipajului au efectuat verificări și au observat în curtea lui A.I., de 54 ani, vecinul lui D.G., mai multe urme de anvelope. De precizat cp A.I. suferă de handicap grad I, are deficiențe de vorbire, auz și locomotor.

În jurul orei 07.00, organele de poliție au luat legătura cu D.G. care a declarat că A.I. este unchiul său și se află în îngrijirea sa.   

Lui D.G. i s-au adus la cunoștință aspectele semnalate, iar dânsul a permis organelor de poliție să verifice anexa locuinței unchiului său.

În urma verificărilor au fost identificate mai multe colete într-un colț al unei camere, care conțineau țigări de contrabandă, despre care D.G.  a declarat că nu știe nimic în legătură cu acestea.

A fost solicitată Judecătoriei Rădăuți autorizarea efectuării unei percheziții domiciliare la imobilul lui Ionesi Arcadie, cerere admisă iar  cu ocazia efectuării percheziției domiciliare au fost ridicate coletele cu țigări și transportate la sediul poliției orașului Vicovu de Sus în vederea inventarierii.

S-a stabilit că în locuința lui A.I, bărbatul cu handicap de gradul I, într-o cămară, au fost identificate circa 4500 de pachete cu țigări,  în valoare totală de aproximativ 50.000 lei, mărcile PULL, CREDO, MARBLE, COMPLIMENT; WINSTON și FEST.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „contrabandă în forma calificată”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *