4,8 milioane de lei, bani europeni pentru modernizarea clădirilor și dotări moderne la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis  astăzi în cadrul conferinței de presă săptămânale, desfășurată  online, în această perioadă din cauza statisticii negative înregistrate la nivelul municipiului reședință de județ în ceea ce privește evoluția pandemiei coronavirus, că a fost aprobat proiectul tehnic pentru reabilitare la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

”Cel mai probabil vom  semna acest proiect în luna decembrie. Valoarea acestuia este de 4,8 milioane de lei, din care 221.000 lei este contribuția Primăriei, restul provenind din fonduri europene nerambursabile. Contribuția Primăriei Suceava reprezintă 2% din valoarea proiectului plus cheltuielile neeligibile. Vor fi făcute mai multe lucrări de reabilitare a clădirilor existente, vor fi amplasate panouri solare electrice pe latura sudică a învelitorii clădirilor reabilitate. Este un proiect verde, asemănător cu cel care este în derulare la primăria municipiului Suceava. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară este, alături de Colegiul Tehnic ”Petru Mușat”, unități de învățământ liceal din municipiul Suceava în care se preconizează construirea unor micro-fabrici în care elevii, prin învățământul dual,  să se califice pentru meserii care sunt cerute pe piața forței de muncă sucevene”, a declarat primarul Ion Lungu.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *