5 autobuze electrice ar putea circula pe străzile Sucevei, din primăvara anului viitor, dacă nu se va contesta licitația Primăriei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că a fost adjudecată licitația pentru primele 5 autobuze electrice care vor intra în dotarea TPL. Câștigătorul licitației este firma ANADOLU Autotransport SRL București, a doua firmă înscrisă fiind descalificată. Pentru achiziționarea celor cinci mijloace de transport în comun, Primăria va plăti 4,7 milioane de lei, fără TVA. Termenul de achiziționare și aducere în parcul auto al SC TPL SA a celor cinci autobuze electrice este de 6 luni.
Primarul Ion Lungu a mai arătat că pe data de 31 octombrie va fi semnat contractul pentru această investiție.
Pe de altă parte, în luna noiembrie a acestui an de prefigurează depunerea documentației finale pentru 50 de autobuze electrice care ar putea îmbogăți parcul TPL. Unele municipii din țară au cerut ca termenul de depunere a documentației pentru finanțarea din bani europeni a acestui proiect să fie amânat dar primarul Sucevei s-a împotrivit la recenta întâlnire a reprezentanților Asociației Municipiilor din România. Suceava mai așteaptă alte 15 autobuze electrice noi, pentru care este semnat un acord de finanțare prin ADR.
Dacă nu vor fi contestații la licitația din această săptămână sucevenii pot spera ca în luna martie cele cinci autobuze electrice adjudecate să circule pe străzile municipiului reședință de județ. Dacă vor fi contestații din partea firmei descalificate, evenimentul va fi amânat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *