5 HECTARE DE GRÂU S-AU FĂCUT SCRUM LA RATOȘ – BĂLCĂUȚI

În după-amiaza acestei zile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit în localitatea Ratoș, comuna Bălcăuți pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe o tarla cultivată cu grâu. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenent Alin Găleată, incendiul a afectat o suprafață de 5 hectare de grâu, dintr-ul lan cu o suprafață totală de 25 de hectare. Pompierii  militari ai Gărzii de intervenție Siret au intervenit cu două autospeciale de stingere și 8 subofițeri care au localizat incendiul înainte ca acesta să cuprindă întreaga suprafață a terenului cultivat. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor mecanice provenite de la o combină agricolă care treiera grâul de pe parcela respectivă.

Please follow and like us:

2 comentarii la „5 HECTARE DE GRÂU S-AU FĂCUT SCRUM LA RATOȘ – BĂLCĂUȚI

 • 5 august 2018 la 13:20
  Legătură permanentă

  ATENTIE!
  Savantii din China au stabilit cu mai multi ani in urma,inca din vremea bandei celor patru,că arborele Paulownia (denumire stiintifica Paulownia tomentosa)se afla la originea mai multor incendii cu origine dubioasă,motiv pentru care ,printr-o hotarâre secretă a CC al PC Chinez s-a stabilit ca acest arbore să nu mai fie cultivat in China continentala ,să fie exportat prin țări mici,naive si prietenoase,in special,pentru a se determina pe terțe piețe care este adevarata cauza a incendiilor produse pe lânga plantațiile de Paulownia tomentosa! O astfel de plantatie se afla si in apropiere de zona in care a izbucnit incendiul pe tarlaua de grau la care faceti referire,ca urmare a exportului de capital chinez si a boom-ului economic dar si a faptului ca la unii de la noi le-a bubuit mintea in sensul ca să inlocuim codrii verzi de brad geto-daci,mentionati ca atare inca din vremea pelasgilor, dar si fluturii de matase, cu codrii de paulownia tomentosa precum si fluturi obisnuiti,din Comanesti&Botosana,care stie toata lumea din ce matase si ce poame sunt!
  Iata si notita din oficiosul PC Chinez Jenmin Jibao din 30 februarie 1973 referitoare la arborele paulownia,cu referire vaga la caracterul sau nociv,aspect negat in zilele noastre din motive obscure:
  如果你不想解雇 – 你,你的朋友,你的同伴,你的亲戚,那么你不能容忍,亲爱的同志,这个危险的树,英美帝国主义者的V形吧!
  Rúguǒ nǐ bùxiǎng jiěgù – nǐ, nǐ de péngyǒu, nǐ de tóngbàn, nǐ de qīnqī, nàme nǐ bùnéng róngrěn, qīn’ài de tóngzhì, zhège wéixiǎn de shù, yīngměi dìguó zhǔyì zhě de V xíng ba!
  Adică,cf. specialiștii noștri:
  „Daca nu doriti sa luati foc – dvs.,prietenii,tovarășii,rudele,atunci nu mai tolerați,stimați tovarăși,acest arbore periculos,coloana a V-a a imperialiștilor anglo-americani!”
  Deși este un text atât de vechi,să nu uităm că in China totul este mai lung,mai lat,la altă scară,desigur,inclusiv perioadele de referință! Cert este că acest arbore cultivat în acest moment în plantații in toată Europa,y compris in țara noastră,este suspect, iar un domn deputat ,fost membru in comisia de control al SRI,cu doctorat in mangement, ne-a marturisit că intenționează sa promoveze un proiect de act normativ prin care sa se considere ca oricine deține mai mult de un arbore Paulownia deține ,în fapt,o plantație nocivă și este pasibil de o pedeapsă ,cam așa cum riscă și cei care dețin,de exemplu, plantații de cannabis chiar și pe balcon!
  Nu vă luați dupe toate prostiile care circulă pe unele forumuri,chiar dacă sunt atractive,cum ar fi aceasta:
  Alexandru F.
  21 noiembrie 2016 la 19:21

  „Frunzele sunt comestibile, cele tinere se pot prepara in loc de salata sau spanac. Sunt bune si pentru sarmalute si cu un pic de ingeniozitate si pentru sarmale uriase. In afara de asta, excelent furaj pentru gaini. In rest, la clima Romaniei, cam nimic.”
  …deoarece când o să vă dați seama,s-ar putea să fie prea târziu!
  Că până și umbra acestor arbori este ciudată iar păsărelele refuză să-și cânte trilurile lor naționale,cu excepția,desigur,a păsării de foc din China care insă umblă pe furiș,numai noaptea,însă nu în orice nopți ci doar în nopțile care corespund unor zile nelucrătoare,la derută!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.