5 incendii izbucnite în județul Suceava, în mai puțin de 4 ore

Un număr foarte mare de incendii, raportat la intervalul de timp în care s-au produs, au avut loc în județul Suceava începând de ieri după amiază,  pompierii militari ai ISU ”Bucovina” trebuind să intervină. Sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al unității de pompieri militari suceveni ne-a oferit o scurtă trecere în revistă a acestor dramatice evenimente:

 

Incendiu în localitatea Pârteștii de Sus

Ora anunțării la 112 – 15:21

 

Pompierii militari de la subunitățile din Solca, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Cacica, Comănești și Botoșana, au intervenit cu 6 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la o gospodărie din localitatea Pârteștii de Sus.

La sosirea echipajelor, ardeau construcțiile din gospodărie, majoritare din lemn, cu pericol de propagare la proprietățile învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:03.

Au ars casa de locuit și anexele din gospodărie pe o suprafață totală de aproximativ 500 mp. Au mai ars bunuri casnice, utilaje agricole, plante furajere și alte bunuri, precum și documente personale ale proprietarilor. S-au degradat gardul și parțial finisaje exterioare ale locuinței  proprietății învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcțiile învecinate.

 

Incendiu în localitatea Grămești

Ora anunțării la 112 – 16:00

 

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Siret au intervenit cu o autospecială și au localizat și lichidat un incendiu de vegetație uscată, care a afectat o suprafață de aproximativ un hectar, în satul Grămești.

 

Incendiu în localitatea Poiana

Ora anunțării la 112 – 16:14

 

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zvoriștea au intervenit cu 4 autospeciale și un utilaj pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în aer liber, în satul Poiana, comuna Zvoriștea.

La sosirea echipajelor, ardeau furaje (fân și lucernă) depozitate într-o stivă de aproximativ 15 metri lungime, fără pericol de propagare.

Au ars aproximativ 20 de tone de furaje și s-au degradat alte 10 tone.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 19:20.

 

Incendiu în localitatea Broșteni

Ora anunțării la 112 – 16:25

 

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgușeni au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din satul Broșteni, comuna Drăgușeni.

La sosirea echipajelor, ardeau căpițe și baloți de fân, cu pericol de propagare la o casă de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 18:30.

Au ars două căpițe de fân (circa 2 tone) și aproximativ 200 de baloți de fân.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil de la un foc deschis în spații deschise.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința și două căpițe de fân.

 

Incendiu în localitatea Mironu

Ora anunțării la 112 – 18:59

 

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii au intervenit cu 3 autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

La sosirea echipajelor, ardeau adăpostul de animale și depozitul de furaje, construcție corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:50.

Au ars construcția corp comun pe aproximativ 25 mp și circa 10 tone de fân. S-a degradat un perete de la casă pe o porțiune de aproximativ 10 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *